Return to site

Vedrørende moms

2001

I Norge er det meste forbudt. Blant annet er det forbudt å kjøre bil om man skulle ha drukket kefir eller spist konfekt med cognak-smak.  Slikt får man jo mer en 0.2 promille av.

Å overlate til folk å vurdere selv om man har tid til å snakke I mobiltelefon går selvfølgelig ikke. Det må forbys I en bil.  Det er også forbudt å kjøre lastebil mer en 4 timer sammenhengende. Man blir ukonsentrert må vite.  Å styre landet I halvsvime på nattetid derimot er ikke noe problem. Statsbudsjetter blir stort sett til I lange hestehandler partiene I mellom. Helst når de har furtet lenge nok til at fristen er utløpt, slik at natta må tas til hjelp.  Da tar man  veloverveide beslutninger som  skal ha konsekvenser for hele landet.

 

Det jeg sikter til I denne omgangen er vedtaket om innføring av moms på tjenester.  Deriblant helsetjenester og sågar trening. 

Når stat og kommune allerede forsyner seg med bortimot 80% av det en person "omsetter" skulle man tro det kunne være "skattefritt" å sørge for sin egen helse.

Pasienter som går til akupunktur eller homeopatisk behandling for sine lidelser sparer allerede samfunnet for store penger, I og med at det per I dag ikke foreligger refusjon for slik behandling. Da blir det ekstra ille om staten skal forhøye de sykes kostnad med 24% moms.

Nå venter vi I spenning på forskriftene fra finansdepartementet, og på hva de sier. Blir det moms på helsetjenester er det nærliggende å påstå at "Prins Johan" og "Sjeriffen I Nottingham" fra historien om "Robin Hood" var snille I forhold til grådigheten I den Norske stat.