Return to site

Jeg blir så lei

Byråkrater og vaksine - 2007

Jeg blir så lei av at våre byråkrater i departementene ser på befolkningen som ”den gemene hop” En ”hop” som ikke skjønner sitt eget beste. Underforstått: ”dere er så dumme at vi må bestemme for dere.”

Helt generelt er jeg lei alle disse departementene. Samferdselsdepartementet for eksempel, som kan lage en lov, og sågar bøtelegge bilister som er så dumme at de ikke tar på seg bilbelte. Nå er det etter min mening lurt å bruke bilbelte. Det er lurt for å redde sitt eget liv i en eventuell kollisjon. Ikke for å unngå bot!

Eller for å si det på en annen måte. Jeg liker ikke regler som er laget for å beskytte meg selv mot meg selv.

Et annet eksempel fra et annet departement. HMS (helse miljø og sikkerhet) Dette er noen regler som andre smarte byråkrater har kokt i hop. I landbrukssammenheng fikk jeg et skjema hvor det b.l.a. var spørsmål om: ”finnes det i låve, eller annen driftsbygning steder hvor det er fare for å skalle eller slå hodet?” Alle som har vært inne i en gammel låve vet at eneste svaret på et slikt spørsmål er : ”Ja”

Neste rubrikk på skjemaet spurte: ”planlagt tiltak for å løse problemet?”   Hva annet kan man svare her enn. ”Bøye nakken”  og på spørsmål om når tiltaket skal være utført må man bare svare ”hver gang!”

 

Det jeg egentlig ville skrive om har sine røtter i Helse og Omsorgsdepartementet. (HOD)

Nå er det i gang igjen. På nyhetene i går var det igjen livsfarlig å få influensa.

1500 nordmenn skal vist stryke med av dette i vinter. Halvparten kan reddes med influensa vaksinen påstås det. Dette er muligens riktig.  Men det er viktig å huske på at det gjelder bare for risikogruppene. Altså de som av en eller annen grunn har en svekkelse eller annen sykdom som gjør dem utsatt.

Jeg har skrevet det før, og jeg skriker det igjen: INFLUENSA ER IKKE FARLIG FOR NORMALT FRISKE MENNESKER.

Jeg vil tvert i mot hevde at det nesten kan være bra å gå igjennom en influensa år om annet. Det styrker immunsystemet. Alle kroppens funksjoner må bli brukt, ellers svekkes de. En lårmusklatur kan minke med 6 cm i omkrets på 6 uker dersom den ikke blir brukt. Immunsystemet kan ikke måles i cm, men dette trenger også trening og vil bli svekket dersom det aldri får noe å bryne seg på. Det blir derfor helt feil når det gis inntrykk fra HOD, med god hjelp av media, at nær sagt alle bør ta vaksinen.

Bedriftshelsetjeneste er bra, men det er helt på trynet når man massevaksinerer sine friske ansatte for å unngå at de skal få influensa. Det er og blir en bjørnetjeneste både mot den ansatte og mot bedriften. Riktignok kommer influens alltid ubeleilig, men å ikke ha et inntakt immunsystem er verre i det lange løp. En bedriftshelsetjeneste skal forsøke å styrke folk for at de skal ha god helse, ikke svekke dem ved unødig bruk av medisiner.

 

Hvor ble det forresten av fugleinfluensaen som skulle kverke de fleste av oss i sommer?

 

Jøss så stille det ble om den!