Return to site

Å tygge seg slank !!!

2007

Nå har forskere klart det igjen.

Ved hjelp av støtte tilsvarende 25 millioner kroner hevder forskere ved The Imperial College i London at de er på sporet av en tyggis mot fedme.

Hemmeligheten ligger visstnok i å tilsette et hormon som forteller kroppen at magen er full og at du er god og mett.

Hormonet som kalles pankreatiske polypeptider produseres egentlig naturlig i kroppen.

”Vi vet jo at overvektige folk liker å tygge, sier forskningsleder Steve Bloom til BBC News.”

 

Som om det skulle forklare alt!

 Nå er det etter mitt skjønn en liten hake ved det hele.

Å tygge stimulerer spyttproduksjon. Økt spyttproduksjon øker sultfølelsen!

 

De fleste av oss husker vel all skrivingen om Nutrilett for noen år siden. Denne sjokolade drikken, som altså egentlig var en ernæringsbombe, som skulle få alle ned i vekt.

Det var bare å drikke Nutrilett i stedet for å spise, så skulle man gå så fort ned i vekt atte.

Nå var problemet bare det, at det er nå egentlig ikke så lett å slutte å spise. Derfor brukte mange drikken I TILLEGG til maten.   Tykk + Mat +  Ernæringsbombe = enda tykkere.

Hva som i teorien skulle gjøre det lettere å slutte å spise, enn å spise litt mindre, er for meg komplett uforståelig.

 

Tilbake til hormontyggisen. Her prøver forskere igjen å finne den lettvinte løsningen på alle problemer. Det skal være en ”pille” for alt. Alle problemer skal skyldes en mangel på noe. I dette tilfelle et hormon. Enda faktum faktisk er at det egentlig er for mye av noe, nemlig energi.

 

Det er bare en måte å gå opp i vekt på. Nemlig å tilføre mer energi til kroppen enn det som blir brukt opp. Dessverre er dette så veldig enkelt å få til.

Sist søndag var det et skikkelig ”hetse-program” på NRK om Mc.Donalds kjeden.

Nå kan det sies mye om all ”fast-food” og klart er det, at det ikke er det sunneste man har i seg. Men derfra til å konkludere med at man legger på seg 7 kg i uka av å spise bare McDonalds mat, fordi det er McDonalds mat blir latterlig. Testpersonen i dette programmet spiste ”middag” til alle måltider om dagen. Med brus! Han tilførte kroppen mer enn dobbelt så mye energi som han forbrukte. Det var derfor han gikk opp i vekt, ikke fordi det var produsert av McDonalds. Rett skal være rett.

 

Enda en gang tilbake til hormontyggisen.

Ikke vent på at den kommer på markedet. Gjør noe annet. Spis 4 faste måltider om dagen, derav ett varmt måltid. Pass på å varier hva du spiser. Drikk vann i stedet for brus, saft, ”sportsdrikker” og juice. Unngå etter beste evne også all annen form for sukkerinntak. Vi har overhodet ikke bruk for sukker. Ikke vær så veldig redd for om det er litt fett i maten. Det er sukkeret som er den store stygge ulven, ikke fettet. Mat helt uten fett blir man ikke mett av. Dermed spiser man mer, og får totalt flere kalorier enn om det er litt fett der.

Og øk aktivitets nivået noen hakk.

 

Man kan ikke tygge seg slank!