Return to site

Apropos pollenallergi

2003

Litt morsomt å registrere artikkelen om pollenallergi i dagens Hadeland (25.04.03.) Spesielt uttalelsen fra Norges Astma og Allergi forbund, som ”ikke anbefaler bruk av alternativ medisin”.

Det er nesten nøyaktig 3 uker siden jeg ble oppringt av nettopp Norges Astma og Allergi forbund. Jeg ble av en telefonselger i god innpåsliten smiskete stil fortalt at Norges Astma og Allergiforbund hadde stor pågang fra sine medlemmer med spørsmål om hvor man kunne henvende seg for å få akupunktur eller homeopati mot sine plager. De lurte da i den forbindelse på om ikke jeg ville annonsere i tidsskriftet deres.

Jeg svarte at siden jeg viste Forbundets holdning til våre behandlingsmetoder var rimelig lunken, så jeg det lite hensiktsmessig å bruke penger på annonse hos dem. ”Den dagen dere inntar en noe mer positiv holdning til behandlingsformer som vitterlig virker svært godt hos rundt 80% av pollenallergikerne, og da med kurèrende effekt, ikke bare lindrende, kan dere ringe opp igjen.”

Til svar fikk jeg at dette nå var i ferd med å endre seg.

Med en løselig avtale om at han skulle ringe opp igjen den dagen de endret offisielt standpunkt avsluttet vi samtalen. Jeg konstaterer at jeg fortsatt ikke trenger å annonsere i Norges Astma og Allergi forbunds medlemsblad.

 

Som avslutning må jeg si at dette er synd, da det faktisk finnes dokumenterte studier som beviser homeopatiens effekt på allergi, samt at akupunktur er effektivt ved astma og allergi.