Return to site

Nå er det like før

Influensa - 2007

Nå er det like før det setter i gang igjen. Propagandaen som er et av de sikreste høsttegnene vi har. Like sikkert som at nettene blir lange og kulda setter inn, setter statens influensa kampanje også inn. Sannsynligvis godt støttet av vaksineprodusentene.

.Den ene pressemeldingen etter den andre kommer til å renne inn i redaksjonene, med at ”i år kommer influensa til å ta livet av…” og ”årets influens er ventet å bli…”

 

Det ble meg fortalt at leger blir oppfordret til å anbefale vaksinen til alle over 65 år.

Dersom dette er riktig blir jeg enda mer sjokkert enn jeg har vært oppgitt fra før.

 

Influensa er ikke farlig for normalt friske mennesker.

Jeg vil snarere hevde at det for de fleste av oss er sundt å gå igjennom en influensa år om annet. Det styrker immunforsvaret at det får litt å bryne seg på.

Det er kun de som av andre årsaker befinner seg i en risikogruppe som bør ta vaksinen.

Det vil si personer som har annen type alvorlig, eller kronisk sykdom, eller som generelt har nedsatt immunforsvar.

Å være fylt 65 år er ikke en risiko i seg selv, annet enn at å leve jo er risikabelt. Man kan jo dø av det. (det er faktisk ingen som hittil har overlevd)

 

For øvrig er det jo ikke alltid den komiteen som i vår/sommer satt og gjettet på hvilke virus som vil komme til vinteren har gjettet riktig i år heller. Mao. det er ikke sikkert vaksinen virker uansett, så det tryggeste er nok å gjøre sitt beste for at ens egen forsvarstjeneste er inntakt.

 

Og igjen….influensa er ikke farlig for normalt friske mennesker.