Return to site

Laxus Botulismus

2017

Som humorkarakteren “Bjarne Rimi” (parodi på Arne Brimi, kjendiskokken) kalte rakfisken for noen år siden.

Under framstilling av diverse matvarer, deriblant fermentert mat, men også andre varer som lagres over tid kan man få forurenset varene med bakterien Clostridium Botulinum. Dette er en bakterie som finnes naturlig i jord. Den kan også finnes i laksens tarminnhold.

Giften denne bakterien produserer regnes som et av verdens dødeligste naturlige gifter.

1 gram antas å kunne ta livet av 1 million mennesker. Dødelig dose for et menneske om man spiser det er ca 70 mikrogram, og ved innsprøyting rundt 1. mikrogram.

Giften virker ved å blokkere nervesignalenes overføring og resulterer således i lammelser av muskulatur og indre organer. Da føler man seg naturlig nok ikke så frisk.

Dette stoffet er det altså folk som, ikke bare frivillig, men også betaler for å få sprøytet inn i fjeset sitt!

Botox. Blant annet brukt som antirynkemiddel. Som stadig blir mer og mer populært.

Det som skjer er jo at nervegiften lammer nervene i underhuden og dermed klarer ikke muskulaturen under å lage rynkene. De er lammet. Og sånn ser det i mange tilfeller ut også… at man er lam i hodet. Det er nemlig ikke bare rynkene som forsvinner. All mimikk forsvinner også. Når de smiler, så smiler de bare med munnen. Panna og resten av fjeset er ikke med.

Og da er mitt spørsmål. Hva er det som er så pent med det egentlig?

Hvorfor tror vi det er penere med ett «dødt» oppsyn? Er det fordi vi ser at så godt som alle modeller i reklamene er pottesure? Gravalvorlige ansikter med et surt, overlegent og arrogant uttrykk er da ikke så tiltrekkende akkurat. Alle er da penest når man er blid og smilende. Med et smil som faktisk når til øynene.

Når jeg ser slik reklame tenker jeg umiddelbart at sånne klær vil da ikke jeg ha. Hvis jeg skal bli så sur av å gå med dem.

Dosen som brukes ved antirynkebehandling er riktignok veldig liten. 0,00073 mikrogram. Dette regnes som trygt, og det påstås å være registrert få bivirkninger. Selv om kapitlene i felleskatalogen som omhandler forsiktighetsregler og bivirkninger av Botox er på 6 hele A4 sider og ca 2400 ord.

Nå skal det sies at Botox kan ha sin nytte på andre problemstillinger hvor risikoen for bivirkninger kanskje er mindre enn plagene man bruker det på. Det er også mange andre legemidler, med stor nytteverdi, som er laget av meget giftige stoffer.

Det er dog en annen sak. Å sprøyte nervegift inn i trynet for å se lam ut gir i vertfall ikke meg assosiasjoner om ungdommelighet, vakkerhet og helse.

Dag Lokrheim

Akupunktør

Homeopat